Web Analytics Made Easy - Statcounter

باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره موضوع فروش صندلی  پزشکی و ۲۳۰ مورد تخلف  انتقال دانشجویان خارج از کشور برای تحصیل در رشته پزشکی با هدف دور زدن کنکور اظهار کرد: پرونده هایی که برای انتقال دانشجویان از خارج به داخل کشور به دست ما می‌رسد، نیاز به رسیدگی خاصی دارد گاهی تا یک سال طول می‌کشد تا مدارک مورد ارزیابی قرار بگیرد چرا که مکاتبه های بسیاری نیاز است و وزارت بهداشت تلاش می کند با دقت به مدارک ارسالی رسیدگی کند و فرآیند  تایید مدارک با دقت  و سلامت کافی انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: انتقال دانشجویان پزشکی از خارج از کشور به داخل شرایط خاصی دارد به عنوان مثال معدل دیپلم باید از یک عدد مشخص بالاتر باشد یا نمره دروس در دانشگاه خارجی ملاک قرار می گیرد و در جهت ارتقای سطح داوطلبان مورد پذیرش در دانشگاه های داخلی اقداماتی انجام دادیم و دانشگاه‌های دنیا را با رنکینگ های بین المللی مورد بررسی قرار دادیم تا دانشجویان دانشگاه های سطح بالا  را بتوانیم در کشور پذیرش بکنیم.

لاریجانی با بیان اینکه در مواردی ب مدارک ضد و نقیض برخی دانشجویان خارج زا کشور واجه می شدیم ، گفت: گاهی در فرآیند استعلام مدارک از سفارت یا مراکز دیگر مدرک تحصیل فرد در خارج از کشور اشکالاتی دارد یا  عده ای حداقل نمره دیپلم را نداشتند اما پس از چند ماه  با نمره دیپلم بالاتری به وزارت بهداشت مراجعه می کردند و با افزایش تعداد موارد  این چنینی موضوع را با حراست وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت مطرح کردیم.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: در تعقیب و گریزها متوجه شدیم که برخی مدارک دیپلم جعلی صادر شده بودند و با هماهنگی با وزارت  آموزش و پرورش از تحصیل این افراد جلوگیری  کردیم و حتی کسانی که در حال تحصیل بودند مدارک انها مورد بررسی قرار گرفت، مدارک مورد بررسی قرار گرفت و با مواردی برخورد کردیم که نیاز بود دارک آنها مجدد مورد بررسی قرار گرفت.

لاریجانی با اشاره به ماجرای تحصیل دانشجوی دندانپزشکی تقلبی در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با  500 میلیون تومان پول و بحث صندلی فروش پزشکی بیان کرد: پس از مطرح شدن این مورد در رسانه مردم نسبت به این موضوع هستند چرا که تحصیل افراد در رشته پزشکی که با جان مردم سر و کار دارند بسیار اهمیت دارد.

وی ادامه داد: واقعیت این است اسامی داوطلبان پذیرش شده در کنکور سراسری از طریق سازمان سنجش کشور به دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام می شود و  وزارت بهداشت هم در سال‌های اخیر با دقت فراوان و اطلاعات را از سنجش می‌گیرد و ما هم وقتی که فرد وارد دانشگاه و فارغ التحصیل می شود، کدهای دانشجویی را بررسی می کنیم و تاکنون با مورد تحصیل مغایر با اعلام سازمان سنجش مواجه نشده ایم و دیتابیس کاملی داریم که الکترونیکی است.

لاریجانی افزود: چند روز پیش به من اعلام کردند به نظر می رسد که فردی در دانشگاهی ثبت نام کرده که در کنکور قبول نشده است، ظرف چند دقیقه دیتابیس سنجش و  افراد ثبت نامی دانشگاه را گرفتیم و دیدیم که فرد در یک سال پذیرفته نشده اما در سال بعدی در کنکور پذیرفته شده است، البته هیچ وقت نمی توان گفت موارد تخلف صفر است و این احتمال وجود دارد که در مسیر معرفی داوطلب در هر نقطه کشور به دانشگاه اتفاقی رخ دهد البته سیستم های نظارتی به طور دقیق نظارت می کنند چرا که وقتی فردی بخواهد با تقلب مسیر پزشکی را طی کند، این صلاحیت را ندارد که بخواهد سلامت مردم را تامین کند و با دقت و وسواس بر جذب و پذیرش پزشکی نظارت می کنیم.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به مافیای کنکور پزشکی که پول های چند صد میلیونی تا یک میلیاردی از برخی دانشجویان می گیرند وو وعده ادامه تحصیل در رشته پزشکی را با نتقال از خارج به داخل می دهند، اظهار کرد:  برخی با شرکت های جا به جایی دانشجو  زد و بند کرده بودند و با پرداخت هزینه های میلیاردی قصد دور زدن کنکور و ارائه مدرک جعلی را داشتند، اما ما هیچ شرکت جا به جایی دانشجو را تایید نکردیم و به شرکتی مجوز می دهیم که نقل و انتقال  دانشجو ایرانی به خارج و دانشجوی خارجی به ایران را همزمان انجام دهد چرا که ظرفیت های پزشکی ایران در منطقه بی نظیر است .

وی ادامه داد: این شرکت ها ممکن است تخلف های زیادی انجام داده باشند، شرکتی داشتیم که افراد زیادی را برای ادامه تحصیل به خارج کشور برده و وعده هایی به دانشجویان برای ادامه تحصیل در داخل کشور داده بود، ما از یک سال پیش مصاحبه حضوری برای انتقال دانشجویان خارج به داخل کشور قرار دادیم و استادانی که خود در خارج کشور تحصیل کرده اند با  سوال جواب از دانشجو متوجه می شوند که آیا دانشجو واقعا خارج از کشور رفته است یا با مدارک جعلی قصد دور زدن کنکور را دارند جالب است که در همین مصاحبه ها  برخی تیم های دور زدن کنکور پزشکی را کشف کردیم و دیگر این شرکت های جا به جایی دانشجو نتوانستند به فعالیت خود ادامه بدهند.

لاریجانی با اشاره به انتقال یک مورد فروش صندلی پزشکی به قیمت یک میلیارد اظهار کرد: متاسفانه تب ادامه تحصیل در رشته پزشکی بسیار داغ است و در یکی از مدارک نقل و انتقال دانشجو پس از استعلام از سفیر هند متوجه شدیم یک شرکت یک میلیارد برای پذیرش دانشجو در پزشکی پول گرفته بود، دانشجویان باید بدانند که امکان انتقال دانشجو از خارج به داخل دیگر ممکن نیست و اگر کسی برای تحصیل به خارج کشور می رود با چشم باز دانشگاه مورد تاید وزارت بهداشت را انتخاب کند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: مواردی هم خوشبختانه توانستیم با مجموعه نهادهای نظارتی در وزارت بهداشت کشف کنیم که قصد دور زدن کنکور پزشکی را داشتند و تیم های متخلفی در خارج وزارت بهداشت و چند نفر در وزارت بهداشت شناسایی کردیم که با جعل نامه ها برای جا به جایی دانشجو از خارج به داخل کشور اقدام کرده بودند.

لاریجانی با اشاره به موضوع انتقال دانشجویان دامپزشکی بدون کسب حداقل نمره به رشته پزشکی در دانشگاه آزاد که این روزها جنجال به پا کرده است، گفت:  یک مصوبه شورای انقلاب فرهنگی دارد که بر اساس اون با تصویب وزیر بهداشت و وزیر علوم و رئیس دانشگاه آزاد  فرزندان اساتید دانشگاه‌ها می‌توانند با کسب  ۹۲ درصد دنمره تغییر رشته بدهند، متوجه شدیم که دانشگاه آزاد اسلامی از یک سال و نیم پیش بدون اینکه وزارت بهداشت در جریان باشد نقل و انتقالاتی بدون شرط لازم از رشته دامپزشکی به پزشکی بدون شرایط لازم انجام داده است.

وی ادامه داد: دانشگاه آزاد برای این افراد که بر طبق مصوبه شرط لازم برای انتقال را نداشتند این شرط را گذاشته بود که اگر منتقل شوند و دو ترم معدل بالای ۱۵ داشته باشند، اساتیدی در طول این یک سال و نیم برای گرفتن این مجوز به ما مراجعه کردند و مدارکی ارائه کردند که دانشگاه آزاد و وزارت علوم با انتقال موافق است و اگر وزارت بهداشت موافقت کند انتقال ها انجام می شود.

لاریجانی گفت: ما وقتی مدارک را بررسی کردیم دیدیم که نقل و انتقالاتی بدون مجوز وزارت بهداشت انجام شده و به فرزندان هیئت علمی که در کنکور امسال شرکت کرده بودند نیز دانشگاه ازاد اعلام کرده بود که امسال نیز می توانند از این امتیاز استفاده کنند و  آنها را متوقع کرده بودند که اینکار انجام شود ضمن اینکه آن زمان ما قانونی گذاشته بودیم اگر دانشجویی به خارج از کشور برود تا پایان تحصیل نمی تواند به ایران بازگردد و برخی دانشگاه‌های مناطق ما مثل کشورهای همسایه 500 نفر دانشجوی ایرانی جذب کرده است که ما مجوز آن دانشگاه را لغو کردیم یا دانشگاه دیگری هزار دانشجو در صف انتظار دارد و دیدیم که جریان دور زدن کنکور راه افتاده است.

لاریجانی با اشاره به مصوبه ممنوعیت انتقال از دامپزشکی به پزشکی در دانشگاه آزاد که وزات بهداشت صادر کرده بود، گفت: ما در کمیسیون موارد خاص  همه ابعاد موضوع را بررسی کرد و در نامه ای که به دانشگاه آزاد نوشتیم اعلام کردیم که باید تصمیمات شما با نظر وزارت بهداشت صورت می گرفت و برای کسانی که قول انتقالی داده شده است فقط این مجوز را می دهیم که برای یک دوره به شرط تحصیل در خارج کشور و گذراندن 36 واحد با نمره خوب می توانند در پزشکی در دانشگاه ازاد ادامه تحصیل بدهند و شرط ممنوعیت انتقال به داخل را فقط برای این افراد برداشتیم.

وی تصریح کرد: پس از این مصوبه کمیسیون خاص و ماجرای  های مطرح شده تصمیم گرفتیم که این مصوبه را لغو کنیم و کمسیون آموزش عالی مجلس در نامه ای از ما درخواست لغو تصمیم را داشتند همچنین از کمیسیون اصل ۹۰ نیز این درخواست را از ما داشتند اما ما در نهایت این مصوبه را به طور کلی لغو کردیم و در مجموع هیچ کس نتوانست از این مصوبه استفاده کند، افزون بر این یکی از شعب دیوان عدالت ورود کرد و مصوبه به طور کلی در وزارت بهداشت لغو شد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۷۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمی و سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه سیگارهای الکترونیک جزو موارد قاچاق به حساب می‌آیند، اظهار کرد: تقاضاهایی برای اجازه فعالیت در زمینه عرضه و رسمیت بخشیدن به این سیگارها انجام شده اما وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه این سیگارها نمی‌رود.

بهزاد ولی‌زاده با بیان اینکه در ارتباط با مضرات مصرف سیگارهای الکترونیک اطلاع‌رسانی کرده‌ایم، اظهار کرد: سیگارهای الکترونیک جزو کالاهای قاچاق محسوب می‌شوند و تمام آنها از مسیرهای غیررسمی وارد کشور می‌شوند.

وی با بیان اینکه جلسه‌ای با ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار کرده‌ایم، افزود: موضوع خطرات سیگارهای الکترونیک، قوانین ممنوعیت فروش و وجود این محصولات در بازار غیررسمی کشور در این جلسه مطرح و مقرر شد ستاد برنامه‌ریزی لازم را برای برخورد با این کالای قاچاق با همکاری ارگان‌های ذی‌ربط انجام دهد.

ولی‌زاده درباره برخورد با متخلفان عرضه محصولات دخانی نوپدید گفت: دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات از طریق مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، به منظور نظارت و بازرسی اماکن فروش دخانیات و برخورد با متخلفانی که سیگارهای الکترونیک را عرضه می‌کنند، بخشنامه‌های لازم را به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرده است.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت به ایسنا گفت: سیگارهای الکترونیک جزو موارد قاچاق به حساب می‌آیند و به همین دلیل می‌توان از ظرفیت قانونی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استفاده کرد. موضوع مبارزه با سیگارهای الکترونیک در دستور کار ۲ وزارتخانه «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «صنعت، معدن و تجارت» قرار گرفته است.

وی درباره برخی تقاضاها برای رسمیت بخشیدن عرضه سیگارهای الکترونیک به صورت قانونی گفت: اگرچه تلاش‌ها و اقداماتی برای مبارزه با سیگارهای الکترونیک انجام شده اما تقاضاهایی برای اجازه فعالیت در زمینه تولید، عرضه و رسمیت بخشیدن این سیگارها انجام می‌شود. وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه سیگارهای الکترونیک نمی‌رود، چرا که مضرات این سیگارها شناخته شده است.

ولی‌زاده گفت: وزارت بهداشت نسبت به سمی و سرطان‌زا بودن مواد سیگارهای الکترونیک گزارش داده، همچنین مواردی در ارتباط با انفجار در صورت مصرف‌کننده‌ها گزارش شده است.

وی با بیان اینکه این یک باور غلط است که سیگارهای الکترونیک دارای آسیب کمتری هستند، افزود: نگاه مردم باید نسبت به محصولاتی که آسیب‌رسان سلامت هستند تغییر کرده و در ارتباط با مصرف این کالاها باید تجدیدنظر کنند. هدف صنایع دخانی از تولید و ترویج این محصولات به اعتیاد کشاندن نوجوانان و جوانان به نیکوتین و حفظ بازار سمی و مرگبار خود است. این صنایع باید بهای اقدامات خود را بپردازند.

ولی‌زاده با بیان اینکه سیگارهای الکترونیک جزو موارد قاچاق هستند، گفت: مردم از طریق سامانه ۱۹۰ می‌توانند هرگونه تخلف درباره فروش سیگارهای الکترونیک را گزارش کنند.

دیگر خبرها

  • «پزشکی» دانشگاه آزاد اهواز به ترم مهرماه می‌رسد؟
  • سمی و سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک
  • فراهم شدن امکان حضور دانشجویان و بیماران غیرایرانی برای تحصیل و درمان در مشهد
  • ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها چیست؟/ جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن»
  • جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن» / ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها
  • ماراتُن علمی متقاضیان آزمون سراسری برای تصاحب صندلی‌های دانشگاه‌ها
  • افزایش ۳۰ درصدی خوابگاه متاهلین دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • ۳۱ خرداد؛ آخرین فرصت ثبت درخواست نقل و انتقالات دانشجویان
  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت
  • فهرست دانشگاه‌های خارج از کشور مورد تایید وزارت بهداشت اعلام شد